lördag 27 september 2008

En sån natt!

8 Förlossningar inatt, varav 4 inom en timma. Ja, vi jobbade och slet men det gick bra och var kul. Enkla ganska snabba förlossningar och inga komplikationer, då går det bra.
Hade hand om en muslimsk kvinna som var gift med en svensk man, lite ovanligt faktiskt, det brukar vara tvärtom. De hade träffats på en busshållsplats och blivit kära. Stort kram och pusskalas efteråt och jag blev tillönskad lycka och välgång i Allah´s namn. Hon hade sin mamma här i 3 månader och det var nog skönt för henne. Den "gamla tanten" (runt 60 år) pratade ingen svenska men var så gullig. Tyckte synd om henne på morgonen när vi skulle bjuda på förlossningsfika för hon kunde inte äta, det är ju Ramadan och hon måste vänta till kvällen. Jag hade nog svimmat av törst och hunger. Nyblivna modern fick dock äta, det är undantag när man föder barn. Ska hälsa på i kväll på BB innan jag börjar mitt pass och se hur de mår. Barnet blev en stor gosse och den nyblivna pappan deklarerade stolt att det var en ny Djurgårdare.
.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej mamma rylander! Det är Ämeli här som skriver, Ellys gravida kompis om du kommer ihåg mig?
Du jag har en liten fråga till dig efter som du är barnmorska. Jag fick nyligen en kallelse till specialist mödra vården om 2 veckor och då är jag ju i v 32 och har ingen aning om varför? Det står nämnligen inte på lappen och ingen annan som har gått lika långt verkar ha fått någon?Borde jag bli orolig?
Jag skrev till dig här för jag vet att Elly inte är hemma och jag har inte erat hem nummer! MVH-Ämeli