onsdag 18 februari 2009

Freebirthing

Titta på dokumentären i går. Kvinnorna hade "drömmförlossningar" något annat kan man inte säga om det, men resten? Att avstå säkerheten för att få det naturligt, jag behöver nog inte säga vad jag tycker om det. Kvinnor som verkligen är tvingade att föda ensamma utan hjälp eller tillgång till medicinsk understöd ut i "bushen" har nog inte gjort det för att de vill utan för att de inte finns något annat allternativ för dem. När man vet vad som kan hända om det vill sig illa så är det för mig helt obegripligt att man gör ett sådant val. Men det har ju alltid funnits människor som gör annorlunda val inom alla områden och som är obegripligt för de flesta omkring dem.
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Helt galet att sätta sin egen upplevelse före barnets säkerhet. Jag ska föda för första gången om 4 månader. Min mamma som var här på besök i går tyckte inte jag skulle titta på det. Men det gjorde jag. Det var intressant att se - men på något sätt kändes det inte trovärdigt. Detta kan inte vara hur en genomsnittskvinna upplever sin förlossning...

Susanne´s blogg sa...

Hej
Har skrivit lite på din blogg angående detta men jag vill bara tillägga att förlossningarna i sig verkligen var fantastiska, så det i sig var härligt att titta på. Att föda barn är en stor upplevelse men det finns lika många upplevelser som det finns förlossningar, det går aldrig att jämnföra.Varje kvinna är unik liksom varje förlossning. Som barnmorska får jag vara en del av en stor händelse och vill göra det till ett positivt minne för livet.
Men lika viktigt som det är med att det ska bli en bra och positiv händelse är också att det ska finnas säkerhet och medicinsk backup och det är ju så de allra flesta tänker.
/ Susanne