söndag 2 augusti 2009

Vi är så glada och tacksamma

I går kväll fick vi vårt livs värsta telefonsamtal. Vi var i Örebro och hade haft en trevlig kväll med våra vänner Mari och David när Jacob ringer och är ledsen, han berättar att Evelina har ringt men han förstod inte så mycket mer än att de hade varit med i en bilolycka och låg nu på sjukhus, hon var ledsen och grät och det var svårt att höra vad hon sa.
Vi sprang till bilen, fick tag på Bellas pappa som befann sig med familjen på bröllop i Skåne(Bellas moster gifte sig i går) och visste ingenting. Sonen till familjen där tjejerna bor har åkt hit för att vara med på bröllopet och det var väl tur för han ringde runt till sjukhus i Toronto och fick veta var de var samt fick besked att de inte var allvarligt skadade men skulle observeras.
De var så snälla på sjukhuset att tjejerna fick låna telefon så lite senare i natt ringde Evelina igen, hon var ledsen men lugnare nu, de låg med nackstöd och skulle till röntgen och kontolleras av läkare.Jag fick även prata med en ambulanssjukvårdare.
Jag har inte sovit i natt, i morse kl 07.00 ringde Evelina igen (klockan var då 01.00 där.) De var hemma nu, inget brutet, skrap och krossår efter glas och mörbultade och chockade med inget allvarligt, tack och lov. Evelina har dock väldigt ont i ryggen.
Mannen i familjen bröt armen. Evelina berättar att de var på väg till beachen och han skulle skjutsa dit dem när bilen bakom dem kör om samtidigt som de får möte. För att inte frontakrocka med den mötande bilen måste han preja ner Evelina och deras bil så att de voltar runt flera varv och ner i ett dike. De andra tar sig ut men Evelina blir hängades i bältet. Mannen som kört om var sen till jobbet och hade bråttom. Han kommer att bli åtalad.
Evelina berättar att bilen blev skrot och att de sagt att de hade änglavakt, deras bil var en var en Lexus och de hade bälten på. Jag är bara så glad och tacksam att allt gick bra. Det går inte att beskriva den frustation och hjälplöshet man känner, vill ju vara hos Evelina nu.
Vi väntar på att få prata mer med familjen i kväll när Bellas föräldrar kommer hem tillsammans med sonen som ska vara en natt här. Han får själv avbryta sin semester för att åka hem och hjälpa sin pappa när han igentligen skulle ha stannat här en månad om jag förstod rätt.

Vi var i alla fall hos Mari och David i går och innan vi gick ut och åt besökte vi deras fina kolonilott som ligger nära USÖ på väg mot Naturens hus. Jag tog lite kort förståss, de har så fint och håller nu på att bygga ett uterum i glas.

Ulf,Mari och David och man ser lite av det nya uterummet.
Det lilla huset de har på tomten.





Det var en fin kväll i går och det var Slottsfest i Örebro. Vi gick dock aldrig in på området utan satt på East West och åt en så god Suchi.
Undrar var Ulf tänker?
Ulf tog en öl till Suchin men David provade tre olika sorters Sake
Mari och jag
.

Inga kommentarer: