lördag 29 augusti 2009

Helgen i korthet


Kräftfiske i går, gick sisådär. Fick lämna sällskapet tidigare och åka hem och vila innför nattjobb.
En bra natt, ganska lugnt. Förlöste vid 06.30 tiden, inte det roligaste att förlösa straxt innan man skall hem....blir alltit sen hem då.
Sovit gott men vaknade med huvudvärk. Upp och tittade till alla kräldjuren i badkaret. Kokade sen kräftorna och kokade lite kaffe på det.
I kväll skall det grillas, ett av det enklaste och godaste kycklingspetten.
Dela kycklingfileer i små kuber. Lägg i marinad bestående av lika delar soya och lagen från en burk annanasskivor (tex 1dl soya och 1 dl annanas spad) Låt helst ligga över natten eller åtminstonde 5-6 timmar. Dela annanas skivorna i bitar och varva varannan kyckling och annanas på spettet... supergott och mört, smälter i munnen.
Receptet fick jag av A-C för säkert snart 15 år sen men är så gott.
Behöver inte jobba i natt, fick göra ett byte och ska jobba kväll i morgon-helt Ok.
Evelina ska hämtas på station i kväll. Hon har varit i Stockholm på Popaganda festival och är jättetrött. De satt på station redan kl 15.00 fast tåget inte går förrens vid 19.00 tiden för de orkade inte gå mer på stan, ha,ha. Ska stoppa om henne ordentligt i sängen i kväll.
Jobb Måndag-Tisdag och resa till Hennickehammar Torsdag-Fredag. Kurs i 2 dagar väntar denna vecka. Kul att resa iväg med jobbarkompisar men pest att sitta och jobba i grupper med samma saker varje gång. Vi hoppas på god mat och underhållning, bad i tunnor och gott vin, samt att INGA kollegor går vilse i skogen denna gång.........................:--)
.

Inga kommentarer: