söndag 22 november 2009

Aldrig mer Skavlan på arbetstid...


Första natten på jobbet var det lugnt, inga jourfall, ingen telefon som ringde...ovanligt!

Andra natten med Anna.....phu! Henne kan man ju inte jobba med, ha,ha! för då får man oftast jobba intensivt, (hon är som en magnet som drar till sig mkt jobb.)
Vi hade tänkt att titta på reprisen av Skavlan i natt när vi hade klarat av flera jourfall, sprungit till akutröntgen med en patient, BT och puls kontroller varje halvtimma på en annan patient bl.a och vid 03.00 tiden började läget stabilisera sig.
Vi påminde varandra om hur det var en annan natt vi tänkte titta på Skavlan när det hade lugnat ner sig....en akut patient som kom in och blödde och chockade ner och vi sprang till op med henne.
Tror ni inte att just som vi börjar titta kommer ett jourfall som tog all vår tid de närmaste timmarna fram till morgonen? Aldrig mer att vi törs titta på Skavlan på natten sa vi när vi gick hem.
I morgon åker vi till Stockholm. Vi är fyra glada arbetskamrater som har väldigt kul ihop och vi har inget planerat utan får väl se vad vi hittar på.
Å har inga pengar att shoppa för men hon får väl göra som min kära mor brukar säga,
-man kan ju ögonshoppa!(kostar inget)
A har säker massor med pengar,ha,ha men är väldigt ekonomisk och tänker noga över vad hon handlar och vi försöker få henne att inse att hon faktiskt kan köpa och unna sig lite kläder och hon behöver inte få dåligt samvete för det. Dessutom kan hon vara ett bra stöd för Å och hindra henne för att handla så mkt nu när hon inte har råd.
Sen har vi S och hon är nog ungefär som jag skulle jag tro, hon handlar det hon vill och hittar om hon tycker om det.
Som vanligt blir i alla fall första stoppet Vetekatten, en tradition att alltid börja dagen där med kaffe och gott fikabröd.
I kväll blir det Bingolotto med mamma som är här och hälsar på.
Har just skjutsat ner Ellinor till station, fick tillbringa några timmar med henne i eftermiddag i alla fall. Nu sitter hon på station och kommer inte iväg, det är tågförsening på ca 1 timma men hon sitter där och pluggar, ingen ide att åka fram och tillbaka utan det är bättre att vara på plats.Nästa gång vi ses är det dagen före julafton!
.

Inga kommentarer: